Klassiset pilottilasit (aviatorit)

Klassiska pilotglasögon (flygare)

Flygglasögon

Aviator solglasögon är en solglasögonmodell utvecklad av ett kanadensiskt företag Bausch & Lomb.

Pilotglasögon kännetecknas av mörka och ofta reflekterande linser med stora områden och tunna metallramar. Stora linser är ofta konvexa, vilket förhindrar ljus från att komma in i ögat från alla vinkel.

Kvinnors pilotglasögon Ninja.fi  Herrpilotglasögon Ninja.fi

 

Historien om pilotglasögon

Bausch & Lomb utvecklade en pilot solglasögon 1936 för piloter för att skydda sina ögon under flygning. Det sägs att denna modell solglasögon är en av de första solglasögon. För att använda armén ersatte dessa glasögon tidigare föråldrade flygglasögon - nya pilotglasögon var lättare, tunnare och mer eleganta.

Aviatorerna blev en välkänd solglasögon under andra världskriget, när tidningar publicerade en bild där general Douglas MacArthur landar på stranden på stranden pilotglasögon på stranden.

Kommersialiseringen började i flygglasögon tidigare ett annat landskrig. Glasögonen annonserades som ett verkligt vetenskapligt bländskydd och såldes som sportutrustning. Född på 1950 -talet fortsatte ett militaristpilotglas på 1970- och 1980 -talet. I detta fall hade pilotglasögonen färgade ramar på ansikten på många Stara, till exempel. Michael Jackson och Elvis Presley.

En stark milstolpe för pilotglasögon är definitivt året 1986 när filmtopppistolen släpptes. Huvudskådespelarna Tom Cruise och Val Kilmer visas i filmen så starkt i filmen att vissa känner pilotglasögonen som topppistolglasögon.

 

Nutid

Solglasögonsamlingar är mycket omfattande idag och det finns något för alla. Flygarens popularitet upplever stigningar och nedstigningar, men det har varit kvar på ytan till denna dag. Pilotglasögonen påverkas av ögonblickens trender, och nu 2021 kan man nämnas som ett exempel på att modellen uppdaterar vinkelpilotglasögonen med platta linser. Nedan kan du se den klassiska topppistolen och nu solglasögonmodellen 2021 där linserna har varit arga.

 

 


Skriv en kommentar

Observera att kommentarer kontrolleras före publicering

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.