Miesten risti kaulakorut | Ninja.fi

Korshalsband och bönremsor

Cross -halsband är mäns klassiska smycken

 

Vi har alltid korssmycken på nacken, örat och handleden. Korset är perfekt för en kvinna som man. Dess position som en ren religiös symbol har verkligen varit lättare under åren och många håller nätet som en del av sin outfit.

Stålkorshalsband Ninja.fi

 

Vad är en korssmycken?

Korset är ett geometriskt mönster som består av två skärlinjer eller kolumner som vanligtvis är vinkelräta mot varandra. Linjerna körs vanligtvis vertikalt och horisontellt. Korslinjekorset, som är i latin X-format, kallas också saltterminologin i heraldisk terminologi.

 

Vad symboliserar korset?

I olika former var korset en symbol för olika övertygelser. Under den förkristna perioden var det en hednisk religiös symbol i hela Europa och västra Asien. I forntida tider uppfördes en man -hängande mans bild på åkrarna för att skydda grödan. Korset betraktades till och med som en mans symbol för Fallinen -livet; Således verkade det ofta i kombination med en cirkel eller oval av de kvinnliga könsorganen, vilket betyder ett heligt äktenskap, såsom den egyptiska amuletten Nefer, som har ett manligt kors och en kvinnlig boll, som ansågs vara en charm av sexuell harmoni.

Kors används ofta som en indikation på engagemang för kristen tro, och ibland ges de som en gåva i tvister som dop och bekräftelse.

Det betraktas som en ekumenisk symbol, vilket innebär att anhängare av alla kristna trend kan använda den. Det är en klassisk form och kan betraktas som förnuftig, oöverträffad i sin tro och pålitlig.

 

Vilken typ av korshalsband finns det?

Ett korshalsband är varje halsband med ett geometriskt tvärmönster - ett kristet kors eller ett korsfästet.

Det finns många olika snygga kors i sortimentet, såväl som kedjor och band där motsägelsen hänger. De mest populära korsarna är faktiskt det mycket klassiska graciösa kristna korset och det mer maskulina järnkorset / maltankorset.

De bästa -sålda korshalsband i vårt sortiment är högkvalitativa kirurgiska stål (stål 316L). När hängen och kedjan är gjord av stål är smycken stark och hög kvalitet. Stålet slits inte ut och det behöver inte tas bort när du går till duschen och bastun. Det sliter inte när du svettas men håller sin färg.

Trä, plastskors finns också i valet. Halsen i konflikten har ofta en stålkedja, men ett bomullsrep är också ett populärt alternativ till halsen.

 

Vad är järnkorset?

Järnkross (sax. Eisernes Kreuz) är ett högt tyskt märke baserat på ursprungligen Den tyska ordningenatt använda för ett kors -ID.

Prussids kung Fredrik Vilhelm IIIintroducerade Raut Cross som ett hedersmärke under året 1813. Järnkorset var ett exceptionellt hedersmärke eftersom det inte var grunden för att bevilja en social status, som ofta var fallet vid den tiden, utan bara tapperskapet och ledningen för striden.

Se fullt korshalsband urval

 

Herrbönremsor

 

Bönremsor har varit en del av mäns klänning i årtionden. Förutom den religiösa betydelsen har de kommit till tillbehörssidan för att stanna.

Katoliker använder ett bönband för att beräkna böner. Bönbandet som köpts som tillbehör är ett snyggt Y-jewelry. Det finns många olika mönster, material, storlekar och färger. Valet av bönband varierar beroende på försäljning och säsong.

I området halsband hittar du också religiösa hängen inspirerade av den mirakulösa medicinska arbetet, Krusifixes och Guadalupen Virgin (vår Lade of Guadalupe).

 Brunt träbön för en man Ninja.fi

 

Historien om bönband

De första exakta beskrivningarna av bönband har hittats i hinduiska statyer185 f.Kr. - 320 Dela. Användningen av ett bönband tros ha börjat i det förhistoriska Indien.

KristenAnvändningen av bönband förväntas bli avbokning av öknar från 1900 -talet. De kristna i östBland bönbandet var känt somChhotki. I katolisismen började bönbandet kallas en ros efter införandet av Ave Marias bön. Namnet är baserat på en ros, som betraktas som en blomma av jungfru Maria och perfektion.

 

Vad symboliserar bönband?

Böntejpen är ett katolskt stöd för meditation och bön. Bönremsorna är gjorda av trä, stenar, juveler, glas, metall och till och med plast. I kristendomen rÅskväderna har knutar och är oftast gjorda av ull. Historiskt sett finns det hundra knop i bönband, men numera 50 och 33 knop används också. I slutet av bönbandet finns det ofta ett flätat kors och med vissa intervall upprepas pärlorna mellan noderna.

 

Kan ett bönband användas om inte en troende?

Betydelsen av bönband och korset i allmänhet som en ren religiös symbol har försämrats över tid. Kors- och bönband används som en smycken utan dess större tro på en viss tro.

Se valet av full bön


Kirjoita kommentti

Huomioithan, että kommentit tarkastetaan ennen julkaisua

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.