Piercing smycken

I vår webbutik hittar du ett brett sortiment av olika piercingsmycken. Materialet som används till våra smycken är så kallat kirurgstål, 316L-stål och G23-titan. Vi erbjuder också smycken av trä, bioplast och akryl. 

Piercingsmyckena i vår webbutik är grupperade efter typ av smycke, t.ex. ring, stift eller hästsko, och piercingens placering, t.ex. näsa, navel, läpp. Du kan bläddra bland produkter för den piercing du vill ha, eller söka direkt efter en specifik smyckesmodell för den piercing du vill ha. Du kan sortera smyckena efter material, storlek och stenfärg.

Vår kundtjänst hjälper dig gärna att välja rätt smycken, så fråga oss gärna om du kommer att tänka på något.

Piercing med en piercingnål

En piercingnål är en av de vanligaste metoderna för att ta hål i huden. Det är en traditionell metod som har använts i århundraden i olika kulturer och samhällen. Piercing med en piercingnål görs på följande sätt:

    1. Det första steget är att välja en pålitlig och skicklig piercer. Det är viktigt att se till att piercern följer alla regler för hygien och säkerhet.
    2. Piercaren tar en steril nål från en förseglad förpackning och förbereder piercingområdet. Detta innebär att huden desinficeras och täcks med ett sterilt förband eller annat skyddande material.
    3. Piercern mäter och markerar området där piercingen ska göras. Detta är viktigt för att piercingen ska hamna på rätt ställe och mitt i huden.
    4. Piercern för in nålen i piercingområdet och gör ett hål. Detta görs vanligtvis för hand, men i vissa fall kan en nålhållare eller annat hjälpmedel användas.
    5. När hålet är gjort sätter piercaren det steriliserade smycket på plats. Detta görs vanligtvis genom att smycket placeras på nålens ände och trycks in genom hålet. Observera att smyckena för den första piercingen måste uppfylla den strängare gränsen för nickelupplösning på 0,2 μg/cm2/vecka. Sådana material inkluderar G23 titan och 925 silver.
Piercern rengör piercingområdet och ger instruktioner om hur piercingen ska skötas. Detta bör inkludera råd om hur man tvättar och skyddar piercingen.

    Vi rekommenderar alltid att du väljer en pålitlig och professionell piercare för att säkerställa att din piercing blir säker och lyckad. Piercing med en piercingnål kräver också noggrann vård och uppföljning efteråt för att minimera risken för infektion.

    Byte av piercingörhänge

    Det är inte svårt att byta ett piercingörhänge och det är lätt att göra själv. Det är dock viktigt att komma ihåg att piercingar är hälso- och hygienkänsliga, så de kräver särskild vård och lämplig utrustning. 

    Om du bestämmer dig för att byta piercing själv är det viktigt att följa dessa instruktioner:

    1. Tvätta händerna noggrant innan du börjar.
    2. Om det nya smycket inte är sterilt förpackat ska du rengöra det noggrant innan du börjar. Om smycket inte är steriliserat, använd inte en ny sterilisator om den inte har steriliserats.
    3. Om du behöver använda tång eller andra verktyg för att byta ut smycket ska du rengöra dem noggrant före användning.
    4. Se till att piercingen är frisk och rengjord ordentligt innan du byter ut smycket.
    5. Sätt tillbaka piercingen med omsorg och försiktighet. Undvik skador på piercingen som orsakas av drag eller tyngd från smycket.
    6. Rengör området runt piercingen noggrant igen och övervaka hudens reaktion på det nya smycket.

    Kom ihåg att du alltid bör rådfråga en specialist när du byter piercingsmycke, så att du kan få ytterligare information och råd om det behövs.

    Skötselråd för piercingsmycken

    Piercingsmycken ska skötas regelbundet och omsorgsfullt för att hålla dem rena och i gott skick. Här följer några rekommendationer för skötsel av piercingsmycken:

    1. Tvätta händerna innan du rör vid piercingsmycket. Rör aldrig vid piercingsmycken med smutsiga händer, eftersom de kan hysa bakterier och smuts.
    2. Rengör piercingsmycket regelbundet. Du kan t.ex. rengöra piercingsmycket med milt tvålvatten och torka av det med en handduk. Undvik dock att använda vassa föremål eller starka rengöringsmedel, eftersom de kan skada smycket.
    3. Använd skonsamma rengöringsprodukter för piercingsmycken.
    4. Vi rekommenderar att du byter piercingsmycke efter dusch eller bastu när huden är mjuk och ren.
    5. Byt ut piercingkopparna vid behov. Om ditt piercingörhänge är skadat eller börjar se gammalt och slitet ut är det bäst att byta ut det mot ett nytt. På så sätt förebygger du infektioner och håller din piercing frisk och välmående.
    6. Notera var din piercing sitter. För vissa piercingar, t.ex. i näsan, är det särskilt viktigt att rengöra smycket regelbundet eftersom det är mer utsatt för föroreningar och bakterier.

    Kom ihåg att om du under några omständigheter känner dig obekväm med dina piercingsmycken ska du omedelbart sluta bära dem och diskutera det med din läkare. De kan ge dig mer information om hur du ska ta hand om din piercing och hjälpa dig att hålla den frisk och bekväm.

    PIERCINGS I ÖRONEN

    Örat är den absolut vanligaste platsen för piercing. I öronmagasinet finns ett antal piercingställen, varav de vanligaste sammanfattas nedan.

    Öronpiercing | Ninja.fi

    NAMNEN PÅ DE VANLIGASTE ÖRONPIERCINGARNA:

    1. Industriell
    2. Helix framåt
    3. Rook
    4. Daith
    5. Tragus
    6. Anti-Tragus
    7. Orbital
    8. Lovord
    9. Övre loben
    10. Flat
    11. Helix
    12. Tät
    13. Conch
    14. Anti-Helix/Snug

    En helixpiercing är en piercing som görs ovanför öronspetsen. Det är en av de vanligaste öronpiercingarna och kan göras på flera olika ställen på örats spets. Helixpiercingar kan göras med hjälp av olika ringar eller stift.

    En industripiercing är en piercing som tas på insidan av örat, ofta med hjälp av ett långt stift. En industripiercing ser ut som om den passerar genom två piercingar. Det är en av de mest populära piercingarna bland unga människor.

    En rook-piercing är en piercing som görs på insidan av örat, mitt i örat. Det är en av de mindre vanliga öronpiercingarna och kan vara lite svårare att göra än andra öronpiercingar. Rook-piercing kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha en lite mer ovanlig och imponerande piercing.

    En daith-piercing är en piercing som tas på insidan av örat, i mitten av örat. Den har vanligtvis ett litet hål där en liten ring eller böjd stift kan sättas in. Daith-piercing anses allmänt hjälpa mot migränattacker, men det finns inga vetenskapliga bevis för detta.

    Tragus är en av de vanligaste öronpiercingarna. En traguspiercing är en piercing som görs i öronbunten, i området bredvid hörselgången. 

    OLIKA TYPER AV NÄSPIERCING

    En näspiercing är ett litet men trendigt sätt att framhäva din stil och sticka ut från mängden. Näspiercingen finns i många olika former och färger och kan bäras tillsammans med andra smycken eller för sig själv. Välj det nässmycke som passar din stil och visa upp det med stolthet.

    Om du funderar på att bära en näsring som man ska du välja en design som passar din stil och matcha den med andra smycken eller din outfit. Den traditionella tunna ringen är ett modernt smycke som är lätt att börja med. Även om den är liten i storlek kommer den att göra ett stort intryck på din outfit.

    Av alla näspiercingar är piercingar i näsborren (bilden nedan på bild 2.) och skiljeväggen (bilden på bild 1.) de mest populära. Näsborren sitter på sidan av näsan medan skiljeväggen sitter på framsidan av näsan. Båda finns också i en icke-transparent form, eller som en så kallad "falsk näsa".

    Piercingar i näsan | Ninja.fi

    NAMN PÅ NÄSPIERCINGAR

    1. Septum
    2. Näsborre
    3. Septril
    4. Rhino
    5. Austin bar
    6. Hög näsborre
    7. Nasallang
    8. Bro
    9. Tredje ögat

    PIERCINGAR I ANSIKTSOMRÅDET

    Ansiktspiercingar är de mest synliga piercingar. På bilden nedan kan du se namn och placering av de olika piercingarna i ansiktet.

    Piercingar i ansiktet | Ninja.fi

    NAMNEN PÅ ANSIKTSPIERCINGAR:

    1. Arkad
    2. bro
    3. Yta
    4. Mikrodermal
    5. Madonna
    6. Septum
    7. Medusa
    8. Joue
    9. Ashley
    10. Labret décalé
    11. Labret

    Piercing i munhålan

    Även om tung- och läppiercingar är ganska vanliga är de inte utan risk. Tungpiercing kan orsaka tillfälliga svårigheter att tala eller svälja och kan också orsaka skador på tänder och mun. Det finns också en risk att bakterier kommer in i blodomloppet genom huden under piercingen, vilket kan orsaka infektioner. Läpp- eller tungpiercingar kan också påverka tändernas och tandköttets hälsa och orsaka problem med bettförmågan.

    Tungpiercing kallas "tungpiercing" eller "tongue stud" och läppiercing kallas "lippiercing" eller "lip stud". Dessa piercingar kan vara enstaka eller flera, och kan till exempel sitta på båda läpparna eller båda sidorna av tungan.

    Innan du tar en piercing är det viktigt att tänka efter noga och se till att du är medveten om de potentiella riskerna och att piercingen görs i enlighet med god hygienpraxis. Det är lämpligt att endast anlita pålitliga och skickliga piercers och att se till att de använder steril utrustning och följer god hygienpraxis.

    Namn på orala piercingar

    1. Smiley
    2. Frowney
    3. Uvula
    4. Venom
    5. Tunga
    6. Horisontell tunga / ormögon
    7. Marley / Tongue Web

    Piercingar i läpparna

    Piercingar i navelsträngen

    Historien om navelsmycken går tusentals år tillbaka i tiden och har varit en del av klädkulturen och traditionerna i många kulturer. I den indiska kulturen, till exempel, har navelsmycken varit en del av kvinnornas klädsel i århundraden. De har också varit populära som modesmycken, särskilt i västvärlden, och har under de senaste decennierna blivit särskilt populära bland unga människor.

    Navelsmyckenas modegrad förändras över tid och med trender. Idag är de fortfarande populära i många kulturer runt om i världen och används ofta av unga människor för att uttrycka personlig stil och uttryck. Knappörhängen finns i en mängd olika former, färger och material och kan bäras som en del av en mångsidig outfit.

    De vanligaste typerna av piercingar är:

    1. Piercing i naveln
    2. Omvänd navelpiercing
    3. Sann navel
    Navelpiercingar | Ninja